Effects of Amazake produced with different Aspergillus on gut barrier and microbiota
Foods 2023, 12(13), 2568
製麴時間が異なる白麴から造られた麴甘酒の成分特性
日本醸造協会誌 118(6):447-452
Ameliorative effect of the oil components derived from sweet potato shochu on impaired short-term memory in mice after amyloid β25-35 injection
Journal of Bioscience and Bioengineering 135(1): 54-62
2021
Hair growth-promoting activity of components derived from sweet potato shochu
Journal of Bioscience and Bioengineering 131(4): 405-411
Dietary fermented products using koji mold and sweet potato-shochu distillery by-product promotes hepatic and serum cholesterol levels and modulates gut microbiota in mice fed a high-cholesterol diet
PeerJ 7:e7671
Effect of pepA deletion and overexpression in Aspergillus luchuensis on sweet potato shochu brewing
Journal of Bioscience and Bioengineering 128(4): 456-462
Development of Efficient Shochu Production Technology with Long-term Repetition of Sashimoto and Reuse of Stillage for Fermentation
(長期間の差しもとを伴う効率的な焼酎製造法の開発と焼酎粕の有効利用について)
Journal of the Institute of Brewing 117(1): 91-97
Isolation and Identification of Antioxidative Compound by Cytoprotection Assay Contained in Vinegar Produced from Sweet Potato-Shochu Post-Distillation Slurry
(芋焼酎粕醸造酢に含まれる培養細胞評価系で抗ラジカル活性を示す物質の解明)
Food Science and Technology Research 16(4): 327-332
A novel fermented products made from sweet potato-shochu distillery by-products reduce body fat and serum cholesterol in mice
(サツマイモ焼酎粕由来の新規発酵物はマウスの体脂肪と血清コレステロールを低下する)
The 31th Annual and International Meeting of the Japanese Association for Animal Cell Technology(JAACT2018)
Anti-cancer activity of Cordyceps militaris spirits extract soaked in sweetpotato Shochu
(サツマイモ焼酎の冬虫夏草スピリッツの抽出物の抗癌活性)
Food for Health International Conference (FOHIC)(健康のための食品国際大会)
芋焼酎醪中に生息している乳酸菌に関する研究
第68回日本生物工学会大会
The bioactive functions of the extract of Cordyceps militaris soaked in the sweetpotato shochu.
(サツマイモ焼酎の冬虫夏草スピリッツの機能性)
7th China-Japan-Korea International Sweetpotato Workshop (Jinan, Shandong province, China)
Development of stable shochu making process with repetition of Sashimoto by activating yeast in the first-stage fermentation mash
(酒母の活性化による長期間の差しもとを伴う安定した焼酎製造法の開発)
超分子・超構造科学国際フォーラム(熊本)
Functionalities and Applications of Sweetpotato-Derived Shochu Distillery By-products
(サツマイモ焼酎粕固液分離液の機能性と有効利用)
第2回日中韓サツマイモワークショップ
サツマイモ焼酎醪パンの開発と機能性
日本食品科学工学会西日本支部大会
焼酎粕からの醸造酢製造実証試験
日本生物工学会九州支部大会
2005
焼酎粕からの繰り返し回分発酵による醸造酢製造の実証試験
日本醸造学会
長期差しもとを伴う従来法および返し仕込みによる焼酎製造の実証試験
日本醸造学会
2002
Development of a New Shochu Manufacturing Process Combined with Repeated-batch Fermentation with Waste Water of a Shochu Distillery and Multi-staged Batch Distiller
(焼酎蒸留廃液を用いた返し仕込みと多段式蒸留機を組み合わせた新規焼酎製造プロセスの開発)
第5回台湾/韓国/日本化学工学国際会議